A természet véleménye életmódunkról, gyógyításról

 In betegség és egészség

Egy német orvos meglátásait tolmácsolom, akinek kilétét a forrásban felfedek. Ez is egy érdekes meglátás, biztosan ebben is van igazság.

A természetes működés

A természet egészséges működéséhez vissza kell néznünk, meglátva azt, hogy régen miként éltünk együtt a természettel.

Ebben megtaláljuk a válaszokat és a betegségek okát. A cikk alján lévő forrás segítségével írtam össze a lényeget, mely többnyire a lenti forrásban található német orvos véleményét tükrözi.

Az ősi népek életében a férfi vadászott és megvédte a törzset a betolakodótól, szélsőséges időjárástól. A nők az elesetteket támogatták és a gyerekeket nevelték fel. Ha elfogyott az étel, akkor tovább állt a törzs. Mindenki egyenrangú, csak más a feladata, adottsága, legyen szó nőről, férfiról vagy gyerekről.

Ma egyfajta függés, kényelem és biztonság iránti igény alakult ki. A tudás azonban bennünk van, a génjeinkben. Régen nem agyaltuk túl a dolgokat, szakértőként, vagy azokra hallgatva…

Valójában a szervezés, tervezés lenne a fontos elménk számára és nem a túlagyalás. Régen társas együttműködés, cserekapcsolatok jellemezték életünket. Az érzelmek pedig segítenek felbecsülni a költségeket, nyereségeket, ami segít túlélni.

Ezért ez nem az ego működésére utal rossz értelemben. A kölcsönös ajándékozás, hosszú távú együttműködés, szociális, erkölcsi összetartás, egymás támogatása viszonyosság alapján teljesen ésszerű lehet. Ma azonban tudtommal (bár nem vagyok adószakértő) körültekintőnek kell lennünk, ha barterezünk, hogy ne sértsük meg az áfatörvényt (úgy korrekt, ha mindannyian kiállítjuk a számlát, mert adóköteles tevékenységről beszélünk). Ez is érthető.

A törzset csalók tudták tönkretenni, akiket ki is közösítettek. Ők azok, akik kihasználnak másokat. Mindig csak elvesznek, de vagy nem adnak semmit vagy csak csekély segítséggel viszonozzák mindezt. Régen azonban, akiket kivetettek, azok halálra lettek ítélve. Ugyanis egyedül a természetben a vadállatok között túlélni nem volt egyszerű feladat…

 

 

 

A természet arra számít, hogy megoldod a valós problémákat. Ha nem, akkor szelektál. Az intelligencia az új helyzeteknek köszönhetően fejlődik, ne akarjunk megúszni mindent, biztonságos életet élve. Minden agyon van szabályozva, fertőtlenítve. Meg kell edződni.

 

Tehát kell némi kihívás, feszültség, mert enélkül nem lehet szintet lépni, egyes terápiák ezért nem működnek, mert kihagyják ezt. Erről Csíkszentmihályi Mihály jut eszembe, aki azt írja, hogy a flow-hoz az egyik „összetevő” a pici kihívás. Nem szabad túl nagynak lennie, de ha túl egyszerű az, amit csinálunk, könnyen kiéghetünk idővel.

A mai életmód jóval kényelmesebb és ellentmond a biológiai törvényeknek. A lényege az, hogy önrendelkezésünkről lemondtunk, a nevelés és oktatás már nem a valódi életre készít fel (természeti népek tagjai nem egyedül vadásztak stb.). Idegenek nevelik fel gyermekeinket és az internet…

Ma már a kiszámíthatóságra vagyunk berendezkedve s emiatt váratlan dolgok érhetnek bennünket egy-egy szituációban. Régen ki lettünk képezve, fel lettünk készítve. Nem bemagolni kellett dolgokat és visszamondani, ami egyfajta hitrendszert is kialakít bennünk…

A magány, az elszigeteltség a természetben a halállal volt egyenértékű. Ma azonban léteznek külföldön szingli telepek. Én nem vagyok semmi ellen, változik a világ, de nézzük meg mi működött régen és ma mi nem működik és mi ennek az oka. És gondolkozzunk…

A természet mindig energiatakarékos, nem pazarol. Emellett a természetben nincs túlhajszoltság, de nincs nyugdíj sem. Az élet maga a mozgás.

Az ego pedig egyfajta önvédelmi rendszer (van, akinek erősebb). Az ego meghatározott gondolati, érzelmi, viselkedési rendszerrel rendelkezik. Nem biztos, hogy fel kell oldani, csak megérteni. Ego nélkül = bármit meg lehet csináltatni a másikkal. Vannak olyan közösségek, ahol ezt teljesen fel akarják oldani. De minek? Nem elég a tudatban lenni?

Ma már a természetes agressziót is kineveljük a másikból. Pedig ez egyfajta ráhatási képesség, hogy meg tudjuk védeni magunkat, amit természetesen kordában kell tartanunk. Így tudjuk a határainkat kijelölni. Külön agyi területe vannak az agressziónak, ami nem véletlen.

 

Az ősi életünket kellene alapul venni (kúsztak, másztak, futottak, sétáltak) egész nap a természetben az emberek. Ma is élvezetből kellene sportolni, nem azért, hogy ne hízzunk el. Az élsport egészségtelen, de a rekreációval nincs gond. A természetben nincs teljesítmény verseny, minek? Miért kellene bárkit legyőzni?

Egyenrangú a férfi és a nő, de különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Nézzük ezt át pontosan.

A férfiak ősi működése

A férfiaknál az agresszió (határkijelölés, inkább védelmezésért felelős), szexuális (megtermékenyítés) központ az erősebb.

 

A férfinak minden „birtok” e megközelítésben: feleség, telek, ház, gyerek és azonnal cselekednie kellett, ha megtámadták, nem volt idő gondolkodni és azt a védelem után mérték fel, hogy jó szándékkal jött-e a betolakodó vagy sem. Ahogy régebben mondták, hogy a biztonsági őr először üt, aztán kérdez.

Ez az oka, hogy a támadó jelekre jobban figyel a férfi és ha felesége harcossá válik, akkor is fogékony erre és riválisként tekint rá. De az erő alapján a férfi fog győzni.

A férfiak az otthontól messzebb merészkedtek, ezért a tájékozódásuk jó, nem tévednek el, alternatív útvonalat keresnek stb.

 

A férfi veszélyhelyzetben aktív, cselekvő. Vészhelyzetben aktív, küzdésre készen áll. Nem agyal, azonnal cselekszik. Megvédi a családját. Problémamegoldó. Nem a szavak embere.

Csőlátással rendelkeznek (nehezen megtalálva bármit is a hűtőben), mert a zsákmányállatot kell levadászniuk. Egy pontra kellett figyelniük, ezért a látás fontos érzékszervük, de a hangok megállapítása is fontos, mert megfelelően kellett érzékelniük, hogy honnan jön a vad.

Bőrük vastagabb (vadászat miatt), kevesebb idegvégződéssel rendelkeznek, lassan öregszenek meg. A verbális kommunikációt a legyőzésre használják, tényeket közölnek, beszédközpont nem olyan fejlett és a beszédkészségük sem. Nem kalandoznak el, de ha megrohamozzuk sok beszéddel, azt hiszik, hogy ennyi sok problémát kell megoldaniuk, pedig a nők sokszor csak meghallgatásra vágynak.

 

A nők ősi működése

A nők erőssége a közösség kialakítása, hatékony kommunikáció. Ők a fészek őrzői. Nekik nem volt szükségük hatékony navigálásra. Éppen ezért szokták javasolni, hogy világosban vezessenek lehetőleg.
A nők képesek nagy perspektívában érzékelni a dolgokat, hiszen készenlétben kellett állniuk, figyelni, ha elkezd sírni a gyerek, esetleg jajong az egyik idős személy, közben pedig az egyéb történésre is figyelniük kellett. Nem véletlen, hogy több csap van a retinájukban, több színt látnak egyszerre.

A férfi azt mondja zöld, a nő pedig különbséget tesz a méregzöld, agavézöld, acélzöld, almazöld stb. között.

A nők gondoskodóak, ők voltak a gyűjtögetők. Beszédközpontjukban több idegsejt segíti a kapcsolatépítést támogató kommunikációt.

Kifejlettebb ritmusérzékeléssel rendelkeznek, a hallásuk (fő központ) is kifinomultabb. Az ő bőrük vékonyabb a férfiakéhoz képest. Általában többszörös szókészlettel rendelkeznek a férfiakhoz képest. Számukra mindegy, hogy a férfi azt állítja, hogy könyvtárban volt mikor hajnalban hazakódorog dülöngélve, ők rögtön levágják, hogy nem mond igazat és a kocsmában nem sok könyv van. Fejlett testbeszéddel rendelkeznek.

Persze más egy brazil múlt századi szappanoperában megjelenő, túlzott metakommunikáció, ahol szinte folyamatosan mozog jobbra-balra mindenki keze függetlenül attól, hogy férfiról vagy nőről van szó és mit mondanak éppen.

És a pszichológiában is megkülönböztetjük, ha valaki túl közel jön vagy túl nagy távolságot tart és alapzavarként tekintenek rá (oknophil és philobatikus).

Visszatérve a férfiakra, röviden, csak tényeket közöltek, nem beszéltek érzelmeikről. Ma pedig ezt tartjuk az érzelmi intelligencia jelének.

Manapság is előfordul, hogy a férfiak szókincse 7.000 szó, addig a nőké ennek a háromszorosa. A nők mindent mindennel összefüggésbe hoznak és végül összeáll a kép, de a férfiaknak ez fárasztó volt.

A férfi hosszan koncentrált a célra, hogy megkaparintsa a zsákmányállatot, a nők azonban gyakran témát váltanak. A nők elbújnak, védelmező férfira vágynak mikor jön egy erőszakos ember, aki például be akar törni. A férfias reakció pedig az, hogy szembeszállunk vele.

A nők a stresszben összefognak és gondoskodnak a férfiról, gyermeket szülnek. Megfigyelendő, hogy ha az ösztrogén szintje nem csökken 18 éves korig a nőknél (csontnövekedés), akkor keskeny, csapott, gömbölyű vállal és széles csípővel rendelkeznek, mely ideális a gyermekszüléshez. Szexuális trauma esetén – ami ebben az értelemben elég egy erős szidalmazással, mikor gyerekként például ártatlanul felfedezi a gyerek a nemi szervét -, azonban megváltozik a dolog, sőt az is előfordulhat, hogy a még erősebb női markáns jegyek is erről tanúskodnak. Ez egy kicsit összetettebb és másik téma…

Peteérés környékén nőiesebbnek érzik magukat a hölgyek és vágynak a szexre. Nem véletlenül működik így a természet. A várandóság alatt azonban az ösztrogén szint megváltozik és férfiasabb magatartás lesz úrrá rajtuk.

A női válaszreakció egy agresszív helyzetben a rémület és a félelem és kihátrálásra vágynak a hölgyek, ami teljesen érthető. A férfias reakció pedig (azért írom így, mert nő is lehet férfias és fordítva) pedig az, hogy szembeszállunk az agresszorral. Az is természetes, hogy az azonnali cselekvés helyett a nő dilemmázik.

 

Miért lesz férfias egy nő?

Nagyon sok minden befolyásolja, hogy férfiasak vagy nőiesek vagyunk. Egyes traumák, de például a klimax után is beáll a váltás, de ha a két petevezetéket eltávolították akkor is, vagy ha veszteség konfliktus lépett fel ezekben a szervekben, szintén. A fogamzásgátlás (megszüntetve a peteérést), a kemoterápia (ösztrogén szint csökken) szintén férfias reakciót vált ki a hölgyekből. Maga a várandósság is ebbe a kategóriába tartozik.

Emellett ebben a rendszerben, ha az úgynevezett bal oldali szexuális relé érintett, akkor is csökken az ösztrogén szint.


Egy kis csavar, paradigmaváltás

Mindig próbáljuk a biztonságot, sikert és boldogságot kialakítani életünkben és ezt megvédeni, konzerválni. De, mi van akkor, ha ez az elkülönülés is csak egy gondolat, amiben hiszünk és valójában csak át kellene adnunk magunkat teljesen az életnek, természetnek, ami rajtunk keresztül nyilvánul meg egy személyben. Ez alapján nincs ellenség, csak egység van. A szenvedés pedig a tagadás következménye, semmi más. Olyan hatalmas a szabadság, hogy ez is belefér, de az élet sosem ismétli magát.

 

 

 

 

 

 

Paradigmaváltás germán medicinával

A pszichoszomatikától eltérően nem „orvosi lexikonként” kell ezt a rendszert használunk, mely Dr. Ryke Geerd Hamer nevéhez fűződik. Jelenleg öngyógyító módként használják az emberek, számtalan fórumon elérhető a gyógyulással kapcsolatos tapasztalatok nyomon követése. Nem kell hozzá semmit sem megvenni, csak tanulmányozni kell az új germán medicinát (többféle névvel illetik).

Először is meg kell tanulnunk, hogy az egyes szervek, szervrendszerek milyen csíralemezből származnak és az 5 biológiai természeti törvényt. Ugyanis ezeknek mind egységes funkciója van és ez azt is leírja, hogy miért és hogyan jön létre a betegség a germán gyógytudomány szerint. Még a pszichológiai elváltozások mibenléte is ismertetésre kerül.

 

Az 5 törvény címszavakban

  1. Rák vastörvénye – sejt szaporulattal vagy leépítéssel segít a szervezet
  2. 2 fázisú folyamat

III. A csíralemezek és az agy közti összefüggések

  1. A mikrobák fejlődéstörténet szerinti rendszere
  2. A megértés törvénye

 

A 3 csíralamez

– entoderma (belső csíralemez)
– mezoderma (középső csíralemez)
ősi és új részből áll
– új mezoderma (külső csíralemez)

 

Ezek azért fontosak, mert például a nyelőcső alsó egyharmada belső csíralemez eredetű (agytörzs által vezérelt), de a felső kétharmada külső csíralemez származékú (nagyagy kéregállomány irányítja). Ezáltal teljesen más okozza a betegséget, más a lefolyás és a gyógyítás menete is. Ráadásul nem mindegy, hogy ki hogyan éli meg a konfliktust, mely betegségben manifesztálódik. Ezt az állapotot azért hozza létre a szervezetünk, hogy segítsen megoldani az adott konfliktust, ezzel megvédve életünket. Mindenki saját maga tudja felfedni, hogy mi okozta a konfliktust és meg tudja figyelni, hogy aktív szakaszban nem tud aludni, folyamatosan pörög, agyal. Ezt minél hamarabb orvosolni kell, de nem tünetkezeléssel, hanem úgy, hogy megoldjuk a helyzetet. Vannak olyan elváltozások, amiket már nem szabad Dr. Hamer szerint megoldani, mert végzetes lehet a helyreállító fázis. Ezt is mérlegelni kell és nem szabad ilyenkor belenyúlni, megbolygatni a dolgot. A téma nagyon összetett és az egyik oktatóval tanácskozva is kaptam téves infót (is), mert általános érvényű dolog, hogy ha például egy orvos tovább tanul és elbizonytalanodik, akkor az erősebb megalapozottsággal bíró tudással „tömi ki” a réseket, függetlenül attól, hogy az egy teljesen máshogy működő rendszer. Ez érthető, de ez már egy másik rendszernek minősül. Találkoztam például akupunktőrrel, aki röntgenre küldött mindenkit először, de az ősi Kínában pár ezer éve nemigen használtak röntgen készüléket.

 

 

Forrás

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer egy német orvos volt, aki ingyen szerette volna gyógyítani a szegényeket és több orvosi találmánnyal rendelkezett. Róla, ill. germán gyógytudományról már írtam korábban: nincsen gyógyíthatatlan betegség?

A lényeg, hogy fia elvesztése után hererákot kapott és ekkor rájött egy összefüggésre és meggyógyította magát. Emellett sok százan keresték fel egészségügyi problémákkal, melyeket újfajta orvostudományi megközelítésével gyógyszer nélkül sikerült meggyógyítania. CT alapján mindent látott az emberi test elváltozása tekintetében, de ezt a tudását mással már nem sikerült megosztania (CT olvasás). Tanait tovább dolgozták többen és sokféle néven fut, ill. ő is átnevezte idővel rendszerét: pl. germán medicina, GNM, új medicina.

Elvégeztem egy tanfolyamot egy hiteles oktatónak köszönhetően, aki attól a hölgytől tanulta, akivel szinte napi kapcsolatban állt haláláig Dr. Hamer, így ez egy tiszta, közvetlen forrás. Ettől függetlenül módosítva sok érdekes megközelítés látott még napvilágot, ami eltérhet a feltaláló eredeti szándékától, de én nem ismerem ezeket, így erről nem tudok nyilatkozni. Bizonyára ezekben is nagyon sok hasznos, figyelemreméltó dolgot találhatunk, hiszen minden tovább fejleszthető.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

További cikkek
lágyéksérv műtét nélkül